Harjoitukset jatkuivat silmät suljettuina... askel eteen, samaa mieltä/kyllä
... askel taakse, eri mieltä/ei
Saimme kuulla väitepatteriston eritilanteista opettajanmaailmasta. Silmät olivat siksi suljettuina, että jokaisella opiskelijalla oli oma rauha miettiä omaa ajatustaan väitteistä. Väärää tai oikeaa vastausta ei ollut. Harjoitus viritteli jokaisen ajatuksia päivän aiheeseen.
Päivä alkoi draamakasvatukseen kuuluvalla perehdyttämisellä aiheeseen. Lyhyiden leikkien varjossa ajatukset siirtyivät varmasti arvokysymyksiin opettajan työssä. Samalla alkuleikit toimivat lämmittelynä jokaisen omaan leikkiin. Vänttänen Niina kirjoittaa lyhyesti draamasta opetuksessa Edu.fi sivustolla: Draamatunti jaetaan kolmeen osaan ensin perehdytään aiheeseen, sitte leikitään/näytellään ja lopuksi keskustellaan. Draamassa jokainen oppija joutuu muodostamaan oman näkemyksensä asiasta, muokkaamaan sitä eri tietolähteiden tai ryhmän tietojen perusteella ja näin tapahtuu aitoa oppimista.
Lämmittelyssä aiheena oli myös dialogi, aito dialogi. Se jäi mieleeni tärkeänä opettajuuteen liittyvänä seikkana. Poikkeus Anna-Maija kirjoittaa vuorovaikutuksesta ja dialogista tärkeänä osana opettajuutta. Artikkeli perustuu lukiolaisille tehtyyn kyselytutkimukseen. Sen mukaan vuorovaikutustaidot, dialogi ja opettajan kyky mukauttaa opetus oppilaiden tarpeisiin tekee hyvän opettajan. Dialogi ja kiinnostus oppilaidensa elämään ylläpitää oppimista ja motivaatiota.

Lähteet:
Poikkeus, Anna-Maija 2018. Opettajan osaaminen - Vuorovaikutusta ja dialogia. https://peda.net/jyu/ruusupuisto/uutisarkisto/3-2018/1
Väntänen Niina. Roolileikit ja draama. https://www.edu.fi/perusopetus/historia_yhteiskuntaoppi/tyotapoja/roolileikit_ja_draamat
Draama. Nikedu. http://www.tyokalupakki.net/pages/index.php?id=117&pid=8